Ensiksi kiitos hyvän Joulun toivotuksista.

-Ulkona myrskyää ja on Tapanin päivän ilta. Meillä palaa kynttilät ja illemmalla mennään saunaan. Tänä Joluna olen pitkästä aikaa tuntenut todellista Jouluiloa ja olen todella kiitollinen siitä.

Ennen joulua katselin ympärilleni kotiamme joka on remontin kourissa. Kaikki tavarat kulkevat ympäri kämppää eikä mikään tunnu löytävän paikkaansa. Silloin masensi ja ajattelin että tästä kaaoksesta ei koskaan synny minkäänlaista Joulua. Yritin ehdottaa miehelleni jopa Hotelliin menoa Joulun pyhiksi, mutta ajatus ei hänelle oikein napannut.

Niinpä sitten juuri ennen Joulua keräsin kaikki rojut, maalipurkit, pensselit ja tapetit yhteen huoneeseen ja laitoin oven tiukasti kiinni. Kävin vielä ostamassa vanhoihin sohviin uudet punaiset irtopäälliset ja paljon koristeellisia tuikkukuppeja ja kynttilän jalkoja. Kuusta ei viitsitty hankkia koska luulen että uroskoiramme luulisi meidän hankkineen hänelle ystävällisesti sisävessan! :D

Mistä se jouluilo sitten tuli? Ehkä siitä että sain paljon lämpimiä hymyjä ja hyvän joulun toivotuksia jopa ihan vierailta ihmisiltä. Toki itsekin toivottelin joulua kaikille roskakuskista lähtien. :)

Tänä vuonna olimme myös poikkeuksellisesti kotona emmekä mökillä, niinkuin monena aikaisempana vuonna ja kaikki sujui niin paljon helpommin lämmityksen, juoksevan veden ja sisävessan kanssa.

Vietimme myös poikkeuksellisesti aattoillan anoppilassa appiukko samoin kuin äitini ovat jo kuolleet. Mukanamme oli myös oma isäni. Tällä kertaa luimme myös jouluevankeliumin ennen jouluateriaa, tapa jota ei ole ollut anoppilassa aikaisemmin, mutta joka kuuluu ehdottomasti oman perheeni jouluun. Mulla on tunne, että nyt se kuuluu myös anopin jouluun. :)

Kaikista parasta on ollut kiireettömyys, Olen haahuillut täällä kotona pari päivää ihan pyjamassa ja pukenut toppahousut/takin suoraan pyjaman päälle, koiria ulkoiluttaessani. Pyjamassa ja Lämpimät villasukat jalassa olen lukenut kirjaa ( jonka ostin itselleni joululahjaksi ) katsellut digiboksista kaiken maailman sarjoja joita olen syksyn mittaan nauhoitellut mutta joita en ole koskaan ehtinyt katsella.

Iltaisin olemme miehen kanssa juoneet glögiä ja syöneet pipareita homejuustolla. :) Jääkaappi on täynnä jouluruokaa jota yritämme urhoollisesti syödä pois.

Tästä kaikesta on syntynyt Ihana joulunaika. Tuo elämä sitten mitä tahansa tullessaan taas ensi vuonna, tämän muisto säilyy ja kantaa pitkälle.